Een herfst vol met feesten

Na een prachtige zomer met vele gezellige feesten, volgt een herfst met de éne highlight na de andere.

Op het land in Salzburg bestaat al sinds een aantal jaren de traditie van de Bauernherbst – dat boerenherfst betekent. Onder dit motto worden producten en gerechten van de lokale oogst aangeboden.

Aanstaande zaterdag, 24 augustus is de opening van de Bauernherbst in geheel land Salzburg. Dit wordt in Tamsweg op het marktplein gevierd, waar u naast de boerenmarkt ook een groot aanbod aan kunsthandwerk, culinaire specialiteiten en entertainment te wachten staat. Hierbij zijn natuurlijk ook de traditionele muziekkapel en de Samson niet weg te denken.

Bauernherbstfolder 2013

Dit gezellig event leidt meteen ook de boerenherfst- wandelweek in, waar tochten naar de Almmeertjes en Almhutten aangeboden worden. Deze wandelweek vindt plaats van de 24e t/m 31e augustus. Het toeristenbureau helpt u graag bij vragen en de aanmelding hiervoor.

Het volgende highlight is aanstaande zondag, 25 augustus hier in Mauterndorf – de Bartlmäkirtag. De heilige Bartolomé is de beschermheilige van de kerk in Mauterndorf en ieder jaar wordt dit met een feest gevierd. In het gehele centrum van Mauterndorf zijn er kraampjes en een aantal mogelijkheden om gezellig een hapje te eten of een glaasje te drinken. Voor de vroege vogels is er in de ochtend om 10.00 uur de traditionele auctie van veulens.

Voor meer informatie over de opkomende evenementen bijv. Samsonoptochten en Bauernherbst-activiteiten, beantwoordt het toeristenbureau Mauterndorf graag al uw vragen.

Alle details rondom de Bauernherbst zijn in een folder gecollecteerd en is ook te krijgen in het toeristenbureau.

Nog een insidertip voor alle muziekliefhebbers: Vanavond, 22 augustus is er een superieure samenkomst van volksmuziek in Mauterndorf. De bands „Wiener Thalia Schrammeln“ en „Lungauer Aufgeigern“ creëren samen met Hotel-Gasthof Steffner-Wallner en de bakker Binggl een wijnfeest in Mauterndorf.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.