Vanavond Sinterklaas en oostenrijkse zwarte pieten in Mauterndorf!!!!!

Sinterklaas en zwarte Piet?? Hier in Oostenrijk zien de zwarte Pieten er ietsjes anders uit! Met een dik vel aan, een angstaanjagend masker op, grote klokken achter op zijn rug en een roe in zijn hand laat de ‘Krampus’ de mensen schrikken. Net als de zwarte Piet heeft ook de Krampus de functie om de stoute kinderen te bestraffen.
Deze traditie gaat zelfs terug in de tijd van de Habsburgse monarchie waar de sinterklaas met een groepje van Krampussen in het dorp optreden of van huis naar huis gaan. Nog steeds wordt deze traditie in grote delen van Oostenrijk uitgevoerd, zoals als ook in Mauterndorf. Vanavond om 20.30 begint de optocht en show van de Mauterndorfer Krampussen op het plein voor de kerk. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe… 😉

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.