Preber – een berg voor groot en klein

De berg Preber ligt op 2.740 meter achter het plaatsje Tamsweg. In de winter is deze berg populair onder de Langlaufers en de „Tourengeher“ (met skies de berg beklimmen), maar ook in de zomer bied de Preber vol op mogelijkheden! Men kunt vanaf de Prebersee (1.514 m) de berg beklimmen, dit een prachtige maar wel vermoeiende bergtocht van 4 uur stijgen tot men op de top is. Dus raad ik aan niet te laat starten. Daarna heeft men zich zeker een ‚Jause‘ of andere typische gerechten uit de Lungau verdient, die men bijvoorbeeld in de Grazer Hütte (op 1.895 m) kunt krijgen. Na zo een vermoeiende dag is het dan heerlijk eventjes in de Prebersee te springen om af te koelen. Maar ook als men geen bergtocht wilt maken is de Prebersee fantastisch om een paar baantjes te trekken en aan de waterkant te chillen of te picknicken! 🙂 Voor de rest kunt men ook lekker in de Ludlalm (een ‚Hütte‘ direkt aan het meertje gelegen) lunchen of een kopje koffie met Apfelstrudel nemen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.