Culinaire heerlijkheden in de Lungau

Loopt men door het centrum van Mauterndorf, dan zie je in de buurt van de kerk een oud pand met een klein stenen bruggetje ervoor, het Mesnerhaus genaamd. Het huis is een monument en kan veel verhaaltjes uit het verleden vertellen.. 🙂 Maar hoe dan ook in 2007 namen het stel Maria en Josef het restaurant over, sindsdien verwennen zij hun gasten met culinaire heerlijkheden, die niet alleen een hele bijzondere smaak hebben maar ook een lust voor het oog zijn. De eigenaar en kok Josef, die onderhand wel een aantal sterren en Gault Millau crowns heeft, bereidt zijn gerechten met liefde en oog voor detail toe en neemt daarvoor meestal seizoengebonden en locale producten. Zijn vrouw kiest bij elk gerecht de perfecte wijn – al met al een belevenis van het hoogste niveau.

Maar dat is nog lang niet alles wat de regio te bieden heeft… Het aanbod gaat van de typische Oostenrijkse keuken over nieuwe culinaire creaties naar originele Italiaanse cuisine!! Alleen in Mauterndorf zijn er al meer dan 15 restaurants, cafés etc. met heerlijke gerechten, snacks, zelfgemaakte jams enzovoort, ieder op zijn manier onovertrefbaar. Bon appétit!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.